Zlatan – legenden

Zlatan Ibrahimović är en av världens mest kända sportprofiler, internationellt är han mest känd som anfallare för den franska  fotbollsklubben Paris Saint-Germain, men även som kaptenen för det svenska landslaget.  Zlatan har spelat för Malmö FF, Ajax och Juventus, där har blev känd för att vara snabb på planen och ha en enorm passion för spelet.

Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com
Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com

Början

Zlatan gick över till Barcelona 2009 innan han flyttade till A. C. Milan säsongen därpå. Denna flytt gjorde honom till en av de bäst betalda spelarna i världen, som kostade den italienska fotbollsklubben 17,5 mijoner pund.

Mål

Som en av endast 10 spelare som har spelat för landslaget mer än 100 gånger, har Zlatan gjort hela 57 mål i internationella matcher, vilket gör honom till vår bästa målskytt i internationellt spel genom tiderna.

Arv

Efter att ha representerat Sverige i 2002 och 2006 FIFA World Cup, och 2004, 2008 och 2012 UEFA European Championship, har Zlatan blivit utnämnd till en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna. Hans mål mot England 2013 gav honom priset för årets mål och han rankas kontinuerligt som en av de bästa spelarna i världen.

About

View all posts by